OYUN TERAPİSİ


Bahçelievler Psikolog, lisans alanını psikoloji alanında tamamlamış olan genellikle derslerini duygular, düşünceler, davranışlar üzerine alan ve eğitimini bu yönde tamamlamış olan bireye verilen mesleki ünvandır. 60 alt dala sahip olan psikoloji çok geniş kapsamlı bir bilim dalıdır.  Gelişim psikolojisi, Sosyal psikoloji, Klinik psikoloji, deneysel psikoloji, sağlık psikolojisi, adli psikoloji vb dallarının arasında çocuk psikolojisine ve gelişimine odaklanan Bakırköy psikoloğu oyun terapisi gibi eğitimlerle uzmanlığını zenginleştirip yeterliliğini pekiştirmeye çalışan psikologlara da çocuk psikoloğu adı verilir. 

Bahçelievler psikolojik danışmanlık merkezi, çocuk alanına odaklanan psikologların yer aldığı ve oyun terapisinin benimsendiği merkezlerden biridir. Oyun terapisinde istenen, çocuk danışanın duygu düşünce ve davranışlarındaki bilinçdışı ya da bilinç altı unsurları oyun aracılığı ile öğrenmek ve çocuğun yaşına uygun terapi yöntemini benimseyip yine oyun aracılığı ile iyileştirmeye ve doğru duygu ve davranışı kazandırmayı amaçlamaktadır.  Ne yazık ki aile bireyleri çocuktaki bu değişimi anlamlandırmak konusunda yetersiz olabiliyorlar. Geçici bir süre olduğunu düşünüp çocuk açısından zaman kaybedebiliyorlar sonrasında bu zaman kaybının ergenlikte ya da genç yetişkinlik döneminde tedavisi daha zor olabilen davranışsal ya da duygusal olumsuz geri dönüşleri olabiliyor. Bu nedenle Bahçelievler  çocuk psikoloğu ile iletişim halinde olmak en iyi seçenek olacaktır. 

Oyun terapisi içerisinde çocuğun dikatini, zekasını, odak sorunu olup olmadığını vb. durumları değerlendirme ve ölçmeye yönelik test niteliğinde oyunlar da mevcuttur.
Bildiğimiz üzere dünyası oyuncaklardan ve oyunlardan oluşan daha çok oyuncakların ve oyunların egemen olduğunu düşünen çocuğa en iyi yaklaşım aracıda tabii ki oyunlar olacaktır. Terapistin yetişkinlere yaklaşımı ile çocuklara yaklaşımının aynı yollarla olması beklenemez. Çocuklar her an değişime hazır olan varlıklardır değişime yetişkinlerden  daha açık olacaklardır öyleyse bu durumda çocuk psikoloğuna düşen sorumluluk yüksek olacaktır. Terapi aşaması iyi sonuçlar doğurabileceği gibi kötü sonuçlara da neden olabilir o nedenle iyi araştırılmış ve yeterli eğitime sahip bir psikolog ile iletişime geçmek daha yararlı olacaktır. 

Bahçelievler çift terapisi ya da Bahçelievler aile terapisi sonraki aşamalarda çocuk için daha etkili bir süreci isteyen ebeveynler açısından ek tercihler olarak değerlendirilebilir.