Masal Terapi̇ Eği̇ti̇mi̇

MASAL TERAPİSİ NEDİR?
Masal Terapisi çocuklar ve yetişkinler için terapötik amaç için kullanılan bir yöntemdir. Masal Terapisi diğer psikolojik tekniklerin işe yaramayacağı yerlerde yardımcı olur; olaylar ve karşılıklı ilişkiler felsefesi alanı ile ilgilidir. Masal terapi; eğitim, davranış düzeltme, yetiştirme ve karakterlerinin gelişimi, problemlerin kaynağını bulmak için çocuk masallarının kaynaklarını ve içeriğini kullanan bir psikoloji yönüdür.
Çocukların yetişkinler gibi kendilerini ifade etmeleri kolay değildir. Masal terapisi ile çocuklar kelimeleri kullanmak yerine masal ve materyalleri aracılığıyla, kendini ifade edebilmeyi, günlük yaşamında baş edemediği problemleri çözebilmeyi ve olumsuz davranışlarını değiştirebilmeyi öğrenir.

MASAL TERAPİSTİ KİME DENİR?
Masal terapisti 3-13 yaş arası çocuklarla genelde karmaşık yaşam olayları ve psikolojik zorluklarından şikâyetçi vakalarla çalışmaktadır. Masal terapisti çocuğa iç görü kazanması, içsel çatışmalarının azalması ve duygusal kökenli okuma-yazma zorlukları ile başa çıkmasında yardımcı olur.

MASAL TERAPİSİNİN AMACI NEDİR?
Masal Terapisi sadece bir masal okuma değildir. Masal terapisinin amacı çocuğun kendini duygusal olarak iyi hissetmesini sağlamaktır. Masal terapisi teknikleri ile çocuklar ve yetişkinler duygularını tecrübe edinmeyi ve onları ifade etmeyi öğrenir. Masal terapisi empati duygusunu ve diğerlerinin düşünce ve duygularına saygılı olmayı geliştirir. Masal terapisi yeni sosyal yetenekler ve aile ile olan ilişkilerini geliştirmeyi öğrenir. Masal terapisi kendine olan saygısını ve güvenini geliştirirken yeteneklerini de anlamasını sağlar.

MASAL TERAPİSİ EĞİTİM İÇERİĞİ NELERDİR?
Masal Nedir?
Masal Terapisi Nedir?
Masal ve Çocuk Arasındaki Bağ Nasıldır?
Masal Terapisi Kimlere Uygulanır?
Masal Terapisi Teknikleri Nelerdir?
Masal Terapisinden Çocuk Nasıl Faydalanır?
Masal Terapisinin İşlevleri Nelerdir?
Masal Terapisti Kimdir?
Masal Terapisi Süresi ve Süreci Nasıl Olmaktadır?
 
MASAL TERAPİSİ EĞİTİMİNE KİMLER KATILABİLİR?
Psikologlar, Psikolojik Danışmanlar, Aile Danışmanları, Pedagoglar, Psikiyatrlar, Çocuk Gelişim Uzmanları, Özel Eğitim Uzmanları, Kreşte çalışan personel ve bu bölümlerde lisans eğitimi gören 3 ve 4. sınıf öğrencileri.