PSİKOTERAPİ


Bahçelievler psikoloji danışmanlık merkezi olarak amaçladığımız uygun psikoterapi yöntemleri ile en yüksek danışan memnuniyetini ve sürdürülebilirliğini sağlamak. Psikoterapi geniş bir başlık olup en etkili yöntemleri içerisinde barındırmaktadır. Kısa bir tanımını yapacak olursak Psikoterapi, kişinin yaşamış olduğu ya da hali hazırda yaşıyor olduğu durum, davranış ya da ruhsal sorunların çözümünde kişinin ruh halini, rahatsız olduğu davranışı ya da duyguları iyileştirmeyi hedefleyen tekniklerin genel adıdır. 

 Bahçelievler psikolog, uygun tedavi şeklini belirlemede ve terapi sürecini planlamada aktif rol alır bu süre içerisinde danışanla geçirilen verimli vakit ve uzman kadronun varlığı ile en iyi sonuca ulaşmak daha kolaydır. Danışmanlık süreci esnasında bakırköy psikolog tarafından kullanılan tekniklerden en çok tercih edilenler arasında Bdt, Emdr, oyun terapisi,  Aile terapisi, bahçelievler çift terapisi vb. Olduğunu söyleyebiliriz. Uygun terapi şeklini seçme konusunda bahçelievler psikolog iyi analiz etmeli ve tedavi şeklini iyi belirlemeli çünkü her insan kendine özgü karektere ve bakış açısına sahiptir öyleyse kendine özgü durum ve davranışlara sahip olacaktır bu durum davranış veya tutumlar da biricik olacaktır ve kişiye bağlı terapi şekline ihtiyaç duyacaktır. Peki psikoterapiye ne zaman ihtiyaç duyulur ? 


Kişinin zihninde gerçekleşen düşünce ve tutumlar eğer kişinin günlük işlevselliğini bozuyor, sekteye uğratıyorsa ya da sahip olunan normal dışı davranışlar var ise o zaman psikoterapi çok etkili bir teknik olacaktır. Kişi bu durumda bir terapist ile iletişime geçip en erken sürede tedavi aşamasına geçmelidir. Bu kararı verip terapi sürecine başlamak isteyen kişinin iyileşmeye olan isteği ve terapiyi aksatmaması çözüme ulaşma konusunda fazlasıyla yardımcı olacaktır. 


Psikoterapi, kişiye kaçtığı duygular, olaylar ile yüzleşme fırsatını verecektir bu esnada terapistin amacı size doğru yönlendirmeler vererek olayları ve duyguları görmenizi ve bakış açınızı değiştirip farkındalığınızı yükseltmenizi sağlamaktır. En önemli noktalardan biri ise bir psikolog sizin sorunlarınızı ortadan kaldırmak için değil sizin sorunlarla baş etmenizi sağlayabilmek için bir nevi yol arkadaşı olarak yanınızda olacaktır, artık siz o yolda rahat yürüyebildiğinizi anladığınızda tek başınıza yürüyebilmeniz için yanınızdan ayrılacaktır. Peki bir terapi süreci ne kadar zaman alır?
Psikoterapi seans süresi 45 dk olup kişiye ve tedavinin gidişatına göre seans aralıkları değişim göstermektedir. Genellikle terapistiniz haftada bir kere seansınıza gelmenizi uygun görür tabi bu durum  tedavi sürecinin ve danışanın durumuna göre değişkenlik gösterebilir.